Årets första vernissage var lördag 9 mars med sommar i hela galleriet
På övervåningen såg vi Tina Närefors inspirerande målningar som kommer få oss att längta till sommaren! 
Tinas hemsida hittar du här.
Entréplanet fylldes av Anna Afzelius-Alms färgstarka målningar. och även här var temat "Sommar"
Programmet fylls på här nedan successivt. Om du inte redan är medlem, så passa på innan vi arrangerar nästa medlemsträff!
Här kan du bli medlem och stödja vår verksamhet, varmt välkomna att besöka oss och att delta i våra aktiviteter.

 

Vernissage lördag 30/3:
Övervåningen fylls av smycken med bl a anknytning till aztek- och inkakulturen, välgjorda som konstverk av guldsmeden Veronica Appelgren-Rodriguez från Märsta. Veronica visar även spännande stenar i sin samling.
Nedre galleriet fylldes av fotokonst av Ulf Andersson från Sollentuna (se bild här intill) ,
även känd som trädgårdsdesigner. Länk till Ulf Anderssons egen hemsida, med olika inriktning på hans fotokonst, inte bara flyget. 

Vernissage lördag 19 april:
På övervåningen Ställer Pia Olsson från Skokloster ut sina verk med bl a en del textil. Klipp från 2016 med Pia som "gerillaslöjdare".
I  entréplanet ser vi verk av Mikael Altersten från Tyresö, här en  länk till hans hemsida. Vi hoppas även få arrangera ett föredrag med konstnären. Mikael har en artikel i UNT som lockar till ytterligare bekantskap, och under vernissagen kommer konstnären att berätta mera om det som beskrivs i artikeln, och som bl a berör sökande och personlig utveckling
 Aktuell artikel i UNT om Mikael Altersten
Vernissage lördag 11 maj:
"Ung Konst" var ett lyckat initiatiov förra våren, så det upprepar vi i år, med utställning av verk från skolor runt om i Sigtuna kommun.
Alla våra utställningar håller öppet tre helger, lörd-sönd kl 12.00 - 16.00, välkomna att besöka oss i det vackra gula huset invid Styadshotellet.
Växtbytardag hade vi söndagen den 19 maj, ändringar annonseras  bl a via facebook, och även höstens Frö- och växtbytardag.
Vedic Art-kurser i maj och juni, se vår förstasida
 

Under sommaren uthyrt i galleriet till andra grupper och konstnärer

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti hyr vi ut till olika konstnärsgrupper och föreningar,
så som vi började göra sommaren 2018. Vi tycker galleriet ska självklart vara öppet, även om vi själva vill ha lite semester! 
I juni hade vi elever från Sigtuna Folkhögskolas konstutbildning som ställde ut, mycket fin utställning! 

Nu har vi också renoverat lokalerna under vecka 25 och 26 runt midsommar. Kom in och se våra förbättringar! 

Först ut i juli är ArtNetco 29/6 - 26/7 med flera olika utställare, observera utökade öppettider! Här finns deras program, vernissager och öppettider:
https://www.artnetco.eu/sv/ 
Efter dem kommer Sigtuna Kulturförening  277/ - 22/8, de ställer ut sina egna medlemmars alster. Länk till deras program, där du ser vernissagedatum och öppettider:
http://www.sigtunakulturforening.se/program-2019-673829

Vill du kontakta oss på Sigtuna Kulturgård, som ansvarar för galleriet, hentverksboden och kaféet året runt, så maila oss på sigtuna.kulturgard@gmail.com . Då kan vi prata om att ställa ut i galleriet med din konst i vårt ordinarie egna program under terminerna!
Vi påbörjar nu planeringen för 2020 vårt jubileumsår. Vi startade 1995, och fyller 25 år nästa år, det ska firas ordentligt!! 
Vernissage lördag 24 augusti:
Lara Simonof ställer ut i nedre galleriet med sin  dekorativa konst i olika tekniker, tanken förs till både renässansmåleri och ottomanska riket. Här en länk till Laras hemsida.

årets sista del spikas nu, vill du ställa ut ta kontakt med oss, det finns någon lucka!

Vill du vara värd vid utställningar?

Just nu är vi i full fart med att planera allt som ska ske under 2019, så passa på att
ta kontakt. Vi har också ett stort behov
av frivilliga
som vill ställa upp och
vara värdar under öppettiderna.
Lördag-söndag 12.00 - 16.00, det går bra med två, tre eller alla fyra timmarna, efter eget önskemål. All hjälp är välkommen!

Vi bygger successivt programmet med ca ett års framförhållning. Har du ideer på utställningar eller andra aktiviteter, kontakta oss på "Kontakt-sidan" eller titta förbi i galleriet när vi håller öppet

Som ideell förening kan vi inte ha samma kontrakt som ett vanligt galleri, men vi har lyckats hitta former som passar oss och våra aktuella konstnärer. Ta kontakt om du vill veta mer?

Både lokala konstnärer och utifrån

Vi har många kontakter med konstnärer, det är båda lokala och utifrån. Vissa återkommer efter ett par år med ny utställning, och är nöjda med vårt fina läge och med föreningens sätt att
hantera utställningarna!

Vårt vackra hus är ritat av Evert Milles, en bror till Carl Milles. Han är även arkitekten bakom en del av býggnaderna på Millesgården. 
Huset uppfördes 2018 av "Plåt-Pelle", en känd profil i Sigtuna, och ett fascinerande levnadsöde!

Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!
Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!