Årets första vernissage lördag 9 mars kl 12.00 - 16.00, varmt välkomna! 
På övervåningen ser vi Tina Närefors inspirerande målningar som kommer få oss att längta till sommaren! En av Tinas bilder här till höger.
Tinas hemsida hittar du här.
Entréplanet kommer att fyllas av Anna Afzelius-Alms färgstarka målningar. och även här är temat "Sommar", se en av hennes verk på vår förstasida.
Vi hoppas hela galleriet kommer att locka er att tänka på kommande sommar, sol, värme och blomsterängar!


Programmet framöver  fylls på här nedan successivt. Om du inte redan är medlem, så passa på innan årsmötet 1 mars, så att du deltar i utlottningen av två verk bland våra medlemmar, se facebook. Här finns info om hur du blir medlem.

Vernissage lördag 30/3:
Övervåningen smycken med bl a anknytning till inkakulturen. Guldsmeden Veronica Appelgren-Rodriguez från Märsta.
Nedre galleriet fylls av fotokonst av Ulf Andersson från Sollentuna, även känd som trädgårdsdesigner. Förutom naturbilder blir det en hel del foton med anknytning till flyget och till Arlanda här i Sigtuna kommun. Passa på att se Arlanda dokumenterat med nya ögon!
Länk till Ulf Anderssons egen hemsida, med olika inriktning på hans fotokonst, inte bara flyget.
Vernissage lördag 19 april:
På övervåningen Ställer Pia Olsson från Skokloster ut sina verk med bl a en del textil. Klipp från 2016 med Pia som "gerillaslöjdare".
Nere i  entréplanet ser vi verk av Mikael Altersten från Tyresö, här en  länk till hans hemsida. Vi hoppas även få arrangera en kurs med Mikael.
Vernissage lördag 11 maj:
"Ung Konst"
var ett lyckat initiatiov förra våren, så det upprepar vi i år, med utställning av verk från skolor runt om i Sigtuna kommun.
Alla våra utställningar håller öppet tre helger, lörd-sönd kl 12.00 - 16.00, välkomna att besöka oss i det vackra gula huset invid Styadshotellet.
Växtbytardag planeras in preliminärt till söndagen den 19 maj, mer information kommer, bl a via facebook.
Under sommarmånaderna juni, juli och augusti hyr vi ut till olika konstnärsgrupper och föreningar, så som vi började göra sommaren 2018.
Vernissage lördag 24 augusti:
Lara Simonof ställer ut i nedre galleriet med sin  dekorativa konst i olika tekniker, tanken förs till både renässansmåleri och ottomanska riket. Här en länk till Laras hemsida.

resten av 2019 planeras, vill du ställa ut ta kontakt med oss, det finns någon lucka!

Vill du vara värd vid utställningar?

Just nu är vi i full fart med att planera allt som ska ske under 2019, så passa på att
ta kontakt. Vi har också ett stort behov
av frivilliga
som vill ställa upp och
vara värdar under öppettiderna.
Lördag-söndag 12.00 - 16.00, det går bra med två, tre eller alla fyra timmarna, efter eget önskemål. All hjälp är välkommen!

Vi bygger successivt programmet med ca ett års framförhållning. Har du ideer på utställningar eller andra aktiviteter, kontakta oss på "Kontakt-sidan" eller titta förbi i galleriet när vi håller öppet

Som ideell förening kan vi inte ha samma kontrakt som ett vanligt galleri, men vi har lyckats hitta former som passar oss och våra aktuella konstnärer. Ta kontakt om du vill veta mer?

Både lokala konstnärer och utifrån

Vi har många kontakter med konstnärer, det är båda lokala och utifrån. Vissa återkommer efter ett par år med ny utställning, och är nöjda med vårt fina läge och med föreningens sätt att
hantera utställningarna!

Vårt vackra hus är ritat av Evert Milles, en bror till Carl Milles. Han är även arkitekten bakom en del av býggnaderna på Millesgården. 
Huset uppfördes 2018 av "Plåt-Pelle", en känd profil i Sigtuna, och ett fascinerande levnadsöde!

Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!
Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!