Medlemsmöte med föredrag, ett glas vin och något tilltugg tisdag 15/10 kl 18.30 i galleriet:
Tessin och Steninge - Om tillkomsten av Sveriges första villa. Se mer information på förstasidan (länk)!

 Föredragshållare Hampus Busk, född och uppvuxen i Sigtuna, kulturhistoriker verksam vid Uppsala universitet, som guide vid Kungliga hovstaternas slott och inom en rad stadsbyggnadsprojekt. På Steninge arrenderar han fiskartorpet på Västerängsudd.
 Medlemmar gratis inträde, övriga 50:-. Passa på att bli medlem (länk), endast 100:- för hösten 2019, du kommer då bli inbjuden till fler aktiviteter i höst. Swisha direkt vid dörren! 

Under oktober kommer Inge Pettersson,
känd Sigtunakonstnär och gallerist (Strandgalleriet) att börja hålla sina omtyckta målarkurser i våra lokaler måndagar kl 12.00 - 15.00. För mer information ta kontakt direkt med Inge på tel 070-216 57 84.

Vernissage lördag 5/10, utställningen pågår t o m söndag 20/10:
Elahe Dastgheib,
fotokonst och även målningar, länk till Elahes hemsida.
På övervåningen "Saga i Sigtuna",  målningar av Olga Palchevskaya, länk till Olgas hemsida.

Under september har yoga startat i våra lokaler, för mer information ta kontakt med Susann Martimnwall

Under september-oktober-november har Lena Sahlqvist Vedic Art-kurser i Pojkarnas hus, se vår förstasida för mer info.

Vernissage lördag 14 september, utställningen pågår lörd-snönd 12-16 t o m sönd 29/9:
Cecilia Björk,
konstnär och gallerist i Båstad ställer ut hos oss tre helger t o m 29/9, lörd-sönd kl 12-16. Cecilia är en etablerad erkänd konstnär som vi är stolta att kunna presentera för vår intresserade publik här i Sigtuna! Länk till Cecilias galleri:
https://artyfactgallery.com/about-us

Vernissage lördag 24 augusti:
Lara Simonof ställer ut i nedre galleriet med sin  dekorativa konst i olika tekniker, tanken förs till både renässansmåleri och ottomanska riket. Här en länk till Laras hemsida. (tyvärr är Lara sjuk, vi har lagt Henriks utställning i nedre planet tillsvidare)
Henrik Svensk använder nya tekniker, bl a modellerar han med 3D-skrivare, och använder andra nymodigheter. Inte i plast, utan i majsstärkelse, så det är förnybara material, genomtänkt. Länk till Henriks hemsida: https://www.svenskkonst.se 

Programmet fylls på här successivt. Om du inte redan är medlem, så passa på innan vi arrangerar nästa medlemsträff!
Här kan du bli medlem och stödja vår verksamhet, varmt välkomna att besöka oss och att delta i våra aktiviteter.

Nästa år 2020 planeras nu, 25-års jubileumsår, vill du ställa ut ta kontakt med oss!

Vill du vara värd vid utställningar?

Just nu är vi i full färd med att planera allt som ska ske under 2020 då vi firar 25-årsjubileum sedan föreningen startades 1995. Så passa på att
ta kontakt, vi har bl a ett stort behov
av frivilliga
som vill ställa upp och
vara värdar under öppettiderna.
Lördag-söndag 12.00 - 16.00, det går bra med två, tre eller alla fyra timmarna, efter eget önskemål. All hjälp är välkommen!

Vi bygger successivt programmet med ca ett års framförhållning. Har du ideer på utställningar eller andra aktiviteter, kontakta oss på "Kontakt-sidan" eller titta förbi i galleriet när vi håller öppet

Som ideell förening kan vi inte ha samma kontrakt som ett vanligt galleri, men vi har lyckats hitta former som passar oss och våra aktuella konstnärer. Ta kontakt om du vill veta mer?

Både lokala konstnärer och utifrån

Vi har många kontakter med konstnärer, det är båda lokala och utifrån. Vissa återkommer efter ett par år med ny utställning, och är nöjda med vårt fina läge och med föreningens sätt att
hantera utställningarna!

Vårt vackra hus är ritat av Evert Milles, en bror till Carl Milles. Han är även arkitekten bakom en del av býggnaderna på Millesgården. 
Huset uppfördes 2018 av "Plåt-Pelle", en känd profil i Sigtuna, och ett fascinerande levnadsöde! Vill di höra, så kan vi upprepa Fred Blombergs intressanta föredrag om Plåt-P

Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!
Rickard "Plåt-Pelle" Pettersson med dottern Aina och hustrun Anna framför huset vid ca 1920-21. Finns mycket mer spännande att berätta!